Uiteindelijk wint Duitsland altijd!
“Voetbal is een spel van 22 mensen die rondrennen, de bal spelen en een scheidsrechter die een reeks domme fouten maakt, en uiteindelijk Duitsland wint”, zegt Gary Lineker.
Duitsland wint met een doelpunt van Oliver Neuville in de toegevoegde tijd tegen een uitstekend vechtend Pools team met 1: 0. Als Ecuador vandaag slechts één punt scoort tegen Costa Rica, kwalificeert Duitsland zich voor de knock-out fase en wordt Polen uitgeschakeld voor het toernooi.
Vandaag kunnen we ook nieuwsgierig zijn naar groep B. Engeland staat eerst voor Trinidad Tobago en in de avond zal Zweden zeker proberen om verloren terrein goed te maken in de openingswedstrijd tegen Costa Rica tegen Paraguay.

Groep H

Spanje verrast met een 4-0
Groepsfavoriet Spanje wint de wedstrijd tegen Oekraïne duidelijk 4-0. Veilig plat-pass-spel, verrijkt met overtuigende ideeën voor het doel, ontmoedigt het spel van de tegenstander. Geen vraag, Spanje is praktisch al in de tweede ronde. En wie zal hen daar volgen?

De 2: 1 voor Saoedi-Arabië is net tegen Tunesië gevallen, omdat de camera de ARD uit een Saoedische trailer zwaait, die met ongeloof de voorsprong tegen de rivaliserende Tunesië bewonderde. Toch is dit WK leuk. In de tweede ronde ontmoet Saoedi-Arabië Oekraïne.

Groep G

Beslissingen alleen in ronde 3?
Frankrijk en Zwitserland starten al twee keer in de kwalificatie, waar ze elkaar al tegenkwamen, met een gelijkspel. In de tweede ronde dagen leiders Korea nu de Fransen uit en volgens onze berekeningen zal geen enkel team zich kwalificeren voor de ronde van 16 na deze ronde.

Groep F

Australië voor Brazilië!
In Australië zullen voetbalfans verbaasd zijn om hun ogen te wrijven. Haar team staat op de eerste plaats voor de titelverdediger Brazilië. Dat klopt! Het dappere inhaalgevecht tegen Japan vindt zo’n welverdiende uitdrukking en zeker genoeg reden om te concurreren met momentum en zelfvertrouwen in de tweede ronde tegen de Sambakicker.

Groep E

Tsjechische Republiek overtuigd met 3: 0
De Tsjechische Republiek zette een duidelijke grens in hun startup-wedstrijd tegen de VS met 3-0. Het team van Karel Brückner moet van nu af aan worden geteld tot de smalle favoriete cirkel. In de tweede ronde, Ghana, die sterk is in het spelen maar onschadelijk in de laatste fase, test deze gezonde mix van talenten en veteranen.

Soeverein Italië begint zijn weg naar de laatste rondes en de Verenigde Staten moeten tegen deze topfavorieten op punten strijden, niet na de groepsfase, de thuisreis op het programma.

Groep D

Aanzienlijke dominantie van favorieten
De eerste ronde bracht geen verrassingen en in de tweede ronde berekenen we ook de winst uit de favorieten Mexico en Portugal. De dominantie van deze teams in Groep D ligt voor de hand.

Groep C

De favorieten vroegtijdig bepalen?
“Argentinië en Nederland zullen de eerste plaats op zich nemen”, was de beoordeling voor de start van de wedstrijden op dit moment. En de eerste twee games bevestigen deze aanname, de favorieten winnen. In ronde 2, volgens het spelplan, kunnen beide spelers zich nu kwalificeren voor de ronde van 16 en een tafelschot zal gecreëerd worden dat niet de enorme kracht van Ivoorkust en Servië Montenegro laat zien.