Winnaars van Juventus

JUVENTUS KOMT TOT OVERWINNING

JUVENTUS KOMT TOT OVERWINNINGJuventus staat nu 13 punten foutloos aan de bovenkant van de Serie A-tafel nadat ze naar een veelomvattende 3-0 overwinning op zwak Frosinone zijn geƫmigreerd. Paulo Dybala opende de score voor de kampioenen al na slechts zes minuten en vanaf dat moment was er gewoon geen terugblik.

Leonardo Bonucci verdubbelde de voorsprong na slechts 17 minuten en Cristiano Ronaldo zette de kers op de taart net na het uur voor zijn 21e doelpunt van het seizoen in alle competities. Juventus had 18 schoten op doel in de wedstrijd en had in waarheid kunnen toevoegen aan hun telling.

Ze hebben 21 van de 24 competitiewedstrijden gewonnen die dit seizoen tot nu toe zijn gespeeld en blijven de enige onverslagen partij in alle grote competities van Europa. Juventus scoorde met een snelheid van meer dan twee doelpunten per wedstrijd en beschikt over het beste verdedigende record in de divisie.

Deze laatste overwinning heeft hun kansen op het behouden van hun titel nog verder ingeperkt. Juventus, die al op -4000 was, staat nu op -20000 om gekroond te worden tot het einde van het seizoen. De volgende is voor hen een uitwedstrijd tegen Bologna.

NAPOLI HALDE OPNIEUW OM ACHTER ACHTERUIT TE VALKEN

Napoli miste een groot aantal gouden kansen, want ze konden alleen thuis een doelpuntloze gelijkspel tegen Turino behalen om 13 punten achter Juventus te vallen. De thuisploeg had de controle bijna vanaf het eerste fluitsignaal tot het laatst, maar ze konden die overheersing niet omzetten in het tastbare voordeel van doelen.

Lorenzo Insigne was met name verkwistend voor het doel en het is misschien wel tijd om te accepteren dat dit opnieuw een triomf voor Juventus zal zijn. Torino werd zelden bedreigd, maar Napoli was simpelweg niet klinisch genoeg in het laatste derde deel.

Napoli heeft nog steeds 16 van de 24 wedstrijden gewonnen, wat op zich al indrukwekkend is, maar twee gelijkspel op rij lijken elk momentum dat ze hadden opgebouwd te hebben gedood. Uiteindelijk lijkt hun verlegenheid in het laatste derde deel de titelambities te hebben aangetast en het is een gebied dat in de zomer moet worden aangepakt.

Het is niet verwonderlijk dat deze loting de kansen van Napoli op een eerste Serie A-titel sinds 1990 aanzienlijk heeft verlengd. Na +1600 was Napoli nu op +4000 om de trofee in handen te krijgen. Hun volgende competitiewedstrijd is weg naar Parma.

INTER WINT OPNIEUW OM IN DE TWEEDE PLAATS TE SLUITEN

INTER WINT Radja Nainggolan scoorde een late winnaar toen Inter Milan voorbij Sampdoria reed met 2-1 in de San Siro. Alle drie de doelpunten in de wedstrijd werden gescoord in een tijdsbestek van vijf hectische minuten, terwijl Danilo D’Ambrosio Inter op 73 minuten voorsprong zette.

Manolo Gabbiadini zorgde vervolgens twee minuten later voor de bezoekers, maar Nainggolan pakte de punten drie minuten later in met een lage rit. Het resultaat betekende een derde straight loss voor Sampdoria terwijl Inter zijn zinnen op de tweede plaats zette.

Inter heeft dit seizoen tot nu toe 14 wedstrijden gewonnen, maar zes nederlagen hebben hun titelaspiraties gekwetst. Ze beschikken over een uitstekend verdedigend record, maar hebben het grootste deel van de campagne als een aanvallende eenheid uitgeput.

Terwijl ze op +150000 uitkomen om de titel daadwerkelijk te winnen, kan de Nerazzurri het seizoen goed afwerken en toch finishen boven Napoli. Hun volgende competitiewedstrijd is moeilijk voor Fiorentina.

GEKREGEN ARTIKELEN

Het was afgelopen weekend heel gewoontjes zoals gewoonlijk om de Serie A-kampioen Juventus te verdedigen, want ze waren op weg naar een overwinning van 3-0 naar Sassuolo. Het resultaat hielp hen om hun voorsprong aan de bovenkant van de tafel uit te breiden naar 11 punten, en het zou nu slechts een kwestie van tijd lijken te zijn totdat ze een nieuwe binnenlandse triomf vieren.

Hun oorzaak werd geholpen doordat Napoli de achterkant van het net op de weg niet kon vinden, toen ze genoegen namen met een 0-0 gelijkspel richting Fiorentina. Dat resultaat op zijn beurt hielp Inter dichter bij de tweede plek te komen, want ze wonnen met een 1-0 voorsprong bij Parma.

Manchester United is een onderzoek gestart naarmate de club een "ontwrichtende" cyberaanval blijft aanpakken.
JUVENTUS WINT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *