Leipzig

Win Bundesliga: Leipzig Trails Bayern

Vijf teams zitten op zeven punten van elkaar bovenop het klassement van de Bundesliga als eind januari nadert – maar volgens oddsmakers worden er slechts twee als toppers beschouwd. Zal Bayern München nog een Duitse titel veroveren? Of zullen de huidige leiders RB Leipzig hun voorsprong behouden en hun titelkansen verzilveren? We nemen een diepere duik hier.

Leipzig loopt voorop op de Bundesliga-tafel

De door Julian Nagelsmann geleide eenheid bleef rollen tot halverwege de Bundesliga-kalender en verloor slechts twee van de 18 openingswedstrijden terwijl hij een voorsprong van vier punten had op Bayern München. Leipzig bezit ook het hoogste doeldifferentieel in de competitie op +30, met wereldster Timo Werner voorop met 20 doelpunten. En terwijl er problemen opdoemen – twee van hun volgende drie wedstrijden zijn tegen Bayern en de derde plaats Mönchengladbach – ze spelen nog steeds een sterk spel op +200 om het kampioenschap te winnen.

Pas op voor de tweede plaats Bayern München

Met betrekking tot de rest van de Europese nationale runner-up, is Bayern München misschien wel het gevaarlijkste tweede plaats team van het stel. De zevenvoudig verdedigende landskampioenen hebben vier opeenvolgende Bundesliga-overwinningen behaald en zagen er daarbij echt dominant uit, nadat ze de oppositie in die tijd met een belachelijke 15-2 marge hadden overtroffen. Gezien hun recente hete spel, is hun huidige -175 kans op herhaling als champ misschien wel de beste die je zult zien.

Oddsmakers kopen Monchengladbach niet

Het team op de derde plaats in de Bundesliga-tafel haalt niet veel liefde uit de boeken – en het is vrij eenvoudig om te zien waarom. Borussia Monchengladbach heeft de laatste tijd geen gelijke tred kunnen houden met koplopers Leipzig en Bayern, na slechts één overwinning te hebben geboekt op hun vorige vier competitiewedstrijden. Dat en een goed, maar niet geweldig +13 doeldifferentieel zijn niet bepaald positieve signalen – maar op +5000 om de titel te winnen en slechts vijf punten achter op de toppositie, zou je het slechter kunnen doen als live underdog.

Barcelona streeft ernaar Ter Stegen te behouden met salarisverhoging
Win La Liga: Barca, echt in race

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *