ODDS NAAR WIN SERIE A

ODDS NAAR WIN SERIE A: JUVENTUS SLUIT NA TROEFT TWEE WINNEN OP TITEL

voetbalclub JUVENTUSDe verdedigende Serie A-kampioen Juventus is 18 punten foutloos aan de bovenkant van de tafel, omdat het sluit op een achtste achtereenvolgende competitiekroon. Een 1-0 overwinning op Empoli werd gevolgd door een 2-0 overwinning op Cagliari, en het is slechts een kwestie van tijd totdat de Old Lady tot kampioen van de competitie wordt gekroond.

Napoli doet zijn best om het gevecht aan te gaan, maar de laatste time-out tegen Empoli lijkt de laatste nagel in hun kist te zijn. Op dit moment zal de prioriteit van Napoli zeker liggen op het behouden van de tweede plaats.

JUVENTUS ZEER DICHT BIJ TITEL

Twee extra overwinningen hebben Juventus binnen handbereik van de titel geplaatst. Eerst, in hun 1-0 overwinning tegen Empoli, kwam tiener Moise Kean van de bank om de winnaar laat in de tweede helft te pakken.

Tot die tijd had het spel weinig entertainment, met Empoli-inhoud om achterover te leunen en een punt te pakken. Maar uiteindelijk blonk de technische klasse van Juventus door voor hen om nog eens drie punten te noteren op hun weg naar huiselijke glorie.

En tijdens midweek openden ze een voorsprong van 18 punten op Napoli met een 2-0 overwinning op Cagliari. Leonardo Bonucci leidde de Old Lady halverwege de eerste helft de leiding, voordat Kean later in de wedstrijd opnieuw opdook om zich zeker te voelen van de punten, hoewel er een bitter einde was aan de wedstrijd met de jongere die te maken kreeg met racistisch misbruik van de tribunes .

Deze kant van Juventus is simpelweg niet te stoppen en de overgrote meerderheid van dit seizoen was een wandeling voor hen. Ze hebben zelfs deze overwinningen behaald zonder hun talisman Cristiano Ronaldo.

De competitienummers van Juventus voor dit seizoen zijn gewoonweg verbluffend. Ze hebben 26 van de 30 competitiewedstrijden gewonnen en slechts één keer verloren, ze zijn de leidende scoorders in de competitie en beschikken over het beste verdedigende record in de divisie – het moet worden gehoopt dat volgend seizoen zoals Inter en AC Milan een meer aanhoudende titeluitdaging.

Juventus is nu op slechts -2000000 om de titel te winnen en in dit stadium zou alleen een dwaas erop wedden. Zij ontvangen AC Milan dit komend weekend en zullen op zoek zijn naar de drie punten die de titel eens en voor altijd zouden kunnen afronden.

NAPOLI VERLIEST 18 PUNTEN ACHTER TE VALLEN

NAPOLI Het is nu tijd voor Napoli om de handdoek in de ring te gooien. Na een enorm indrukwekkende overwinning van 4-1 op AS Roma verloor de kant van Carlo Ancelotti met 2-1 in Empoli en zakte daarmee 18 punten achter Juventus met slechts acht resterende wedstrijden.

Een blitz van de tweede helft was genoeg om Napoli de punten in de hoofdstad te geven. Arkadiusz Milik zette Napoli op voorsprong tegen AS Roma na slechts twee minuten, maar de gastheren maakten gelijk vanaf de penaltystip gelijk op rust. In de tweede helft bezorgden de goals van Dries Mertens, Simone Verdi en Amin Younes Napoli de punten in een dominante positie en konden ze wat meer dynamiek opbouwen dan hun reis naar Empoli.

Maar dat is waar de wielen voor de laatste keer van hun titeluitdaging kwamen. De verrassing met 2-1 voor Napoli hielp Empoli uit de degradatiezone te komen en heeft Napoli’s hoop op een eerste Serie A-kroon sinds 1990 bijna tot een einde gebracht.

Als Juventus verslaat in AC Milan en Napoli de volgende dag verliest aan Genua, wordt de titel officieel beslist. Napoli heeft zijn best gedaan, maar Juventus heeft op dit moment slechts een lichte voorsprong op hun binnenlandse rivalen.

Napoli heeft 19 van de 30 competitiewedstrijden gewonnen en slechts vijf verloren, maar ze volgen de kampioenen nog steeds met bijna 20 punten. Hun verdediging is goed doorgeboord gebleven, maar in werkelijkheid lijken er aan deze kant niet voldoende doelen te zijn om het hele seizoen een aanhoudende titeluitdaging te behouden.

Napoli is helemaal uit op +100000 om de kroon te winnen, maar je moet niet op adem komen. Dit weekend organiseren ze Genoa en hopen ze nog een week in de race te blijven.

GEKREGEN ARTIKELEN

Koploper Juventus bezweek aan zijn eerste nederlaag van de campagne afgelopen weekend, met 2-0 naar Genua, maar de titelverdediger zal de titel waarschijnlijk nog steeds afsluiten met hun voorsprong van 15 punten. De week ervoor plaatsten ze vier voorbij Udinese in een 4-1 overwinning en het lijkt nu een formaliteit te zijn totdat ze officieel tot kampioen worden gekroond voor het achtste seizoen op rij.

Napoli blijft echter verzet strijden, terwijl ze ook vier afgelopen Udinese vier opeenvolgende verslaan en verslaan met 4-2. Echter, de 1-1 gelijkspel van de week ervoor op Sassuolo betekent dat ze slechts een van hun laatste drie competitiewedstrijden hebben gewonnen.

De 3e plaats ging naar Milaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *