Marcus Rashford

Manchester United-ster Marcus Rashford racistisch misbruikt online

Manchester United-aanvaller Marcus Rashford is de nieuwste voetballer geworden die online racistisch misbruik heeft ontvangen en beschreef het incident als “de mensheid en sociale media op zijn ergst”.

De 23-jarige, die onlangs een MBE ontving als erkenning voor zijn campagne om kwetsbare kinderen te voeden tijdens de pandemie, plaatste een reeks berichten op Twitter nadat hij zaterdag misbruik had ontvangen op zijn sociale mediaplatforms.

“Ja, ik ben een zwarte man en ik leef elke dag trots dat ik ben. Niemand, of niemand commentaar, zal me een ander gevoel geven”, schreef hij, nadat hij zijn ploeg had geholpen aan een doelpuntloos gelijkspel tegen Arsenal. Zaterdag.

“Het spijt me dus als je op zoek was naar een sterke reactie, je krijgt het hier gewoon niet.

“Ik deel geen screenshots. Het zou onverantwoord zijn om dat te doen en je kunt je voorstellen dat er niets origineels in staat.

“Ik heb prachtige kinderen van alle kleuren die me volgen en ze hoeven het niet te lezen. Mooie kleuren die alleen gevierd mogen worden.”

Het komt slechts enkele dagen nadat verschillende andere Premier League-spelers dergelijk misbruik op hun sociale media-accounts hebben ontvangen.

Chelsea zei dat het “walgde” van racisme tegen verdediger Reece James op vrijdag, terwijl Rashford’s teamgenoten Anthony Martial en Axel Tuanzebe vorige week online het doelwit waren, met een aantal racistische opmerkingen en symbolen die op oude foto’s op Instagram verschenen.

De politie arresteerde vrijdag ook een 49-jarige man op verdenking van racistisch misbruik van West Bromwich Albion-middenvelder Romaine Sawyers.

De Everton-logotoren is een ontnuchterend station dat is vernoemd naar een held uit de burgeroorlog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *