Manchester United is een onderzoek gestart naarmate de club een “ontwrichtende” cyberaanval blijft aanpakken.

Volgens PA Media heeft de aanval ervoor gezorgd dat de Engelse Premier League-club zijn computersystemen niet volledig kon herstellen en dat het personeel vanaf donderdagavond geen toegang had tot hun e-mailaccounts.

Het Britse National Cyber ​​Security Centre (NCSC) ondersteunt United, zei het in een verklaring geciteerd door PA Media.

CNN heeft contact opgenomen met het NCSC, maar heeft nog geen reactie ontvangen.

Bezoek CNN.com/sport voor meer nieuws, video’s en functies

In een verklaring aan CNN zei Manchester United dat het geen commentaar zal geven op speculatie over wie mogelijk verantwoordelijk was voor de aanval, of wat de motieven voor de aanval zouden kunnen zijn.

“Na de recente cyberaanval op de club hebben ons IT-team en externe experts onze netwerken beveiligd en forensisch onderzoek uitgevoerd”, aldus de verklaring.

“Deze aanval was van nature ontwrichtend, maar we zijn op dit moment niet op de hoogte dat er gegevens van fans in gevaar zijn.

“Kritieke systemen die nodig waren om wedstrijden op Old Trafford te laten plaatsvinden, bleven veilig en games zijn gewoon doorgegaan.”

United, momenteel 10e in de Premier League, speelt zondag tegen Southampton nadat het eerder deze week Istanbul Basaksehir met 4-1 had verslagen in de Champions League.

De volgende Lionel Messi of Cristiano Ronaldo? Wed niet tegen Erling Haaland.
Winnaars van Juventus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *