JUVENTUS

JUVENTUS SLAPT OMHOOG MAAR HET IS ONVERWACHT OM VERSCHIL TE MAKEN

Voetbalclub juventusDe ongeslagen campagne van Juventus in het Serie A-seizoen 2018-19 kwam afgelopen zondagmiddag ten einde toen ze 2-0 verloren van Genoa. Stefano Suraro opende de score in de 72e minuut voordat veteraan Goran Pandev de punten in de slotfase veilig stelde.

In werkelijkheid speelde Juventus een verzwakte kant, nadat hij Atletico Madrid met 3-0 had verslagen om de laatste acht van de UEFA Champions League te bereiken, en ze blijven 15 punten voorsprong op Napoli op de tweede plaats. In dit late stadium zou het meer dan een klein wonder zijn voor iemand anders om de titel weg te halen bij de titelverdediger.

Het weekend ervoor was Cristiano Ronaldo nog niet op het scoreblad te zien, want de Old Lady reed voorbij Udinese met 4-1. Moise Kean pakte een brace in, waarbij Emre Can en Blaise Matuidi ook aan de beurt kwamen en, na hun overwinning op Napoli 15 dagen geleden, ze op weg naar de nationale kroon zetten.

De aantallen die Juventus dit seizoen heeft weten te behalen, zijn eenvoudigweg verbazingwekkend. Ze hebben 24 van de 28 wedstrijden gewonnen die ze tot nu toe hebben gespeeld (niemand heeft er 20 bereikt), maar verloor slechts eenmaal, terwijl ze scoorde met een snelheid van meer dan twee doelpunten per wedstrijd en de beste verdedigende score in de competitie scoorde.

Ondanks dat verlies vorige time-out, zijn hun kansen op het behouden van de ligatitel zelfs nog korter dan twee weken geleden. The Old Lady is nu al op -150000 om opnieuw de huiskroon te winnen, en de volgende keer organiseren ze een worstelende Empoli-outfit waar de normale service waarschijnlijk zal worden hervat.

NAPOLI GAAT VIER, MAAR TE WEINIG, TE LAAT

Football Club Napoli InformatieOndertussen kreeg Napoli een schrikbeeld toen doelman David Ospina op zondag werd opgenomen nadat hij tijdens zijn 4-2 overwinning op Udinese instortte. De 30-jarige viel vlak voor rust terug op de grond en moest worden vervangen.

Napoli had na slechts 26 minuten een voorsprong van twee doelpunten geopend, alleen voor de bezoekers om slechts 10 minuten later gelijk te zijn. In de tweede helft kreeg de thuisploeg opnieuw controle over de wedstrijd en herstelde dat kussen met twee doelen met iets meer dan 20 minuten resterende stand.

De winst kwam op de achterkant van de club en verzamelde slechts één enkel punt van hun vorige twee ontmoetingen. Eerst kwam die nederlaag tegen Juventus voordat ze werden vastgehouden aan een 1-1 gelijkspel weg naar Sassuolo. Bij die gelegenheid duurde het een 86ste minuut equalizer van Lorenzo Insigne om een deel van de buit te pakken, en met slechts 10 resterende wedstrijden lijkt het verschil van 15 punten tussen de eerste en de tweede plaats veel te groot om goed te maken.

Napoli heeft 18 van de 28 wedstrijden gewonnen die tot nu toe dit seizoen zijn gespeeld, meer dan wie ook dan Juventus. Ze hebben ook slechts vier wedstrijden verloren, minder dan iemand anders dan Juventus (de oude dame deed het dubbele over hun titel rivalen dit seizoen).

Napoli geeft toe met een snelheid van minder dan een doelpunt, maar als de waarheid wordt verteld, zijn ze waarschijnlijk niet meedogenloos genoeg voor het doel geweest om de kampioenen echt uit te dagen. Het lijkt dwaas om Ancelotti en zijn Napoli-outfit te bekritiseren, omdat de kloof tussen Juventus en de rest zo groot is.
Ondanks die overwinning afgelopen weekend zijn hun kansen op een eerste Serie A-titel sinds 1990 weer gestegen en staan ze nu op +15.000. De volgende keer worden ze geconfronteerd met een zware reis naar AS Roma.

GEKREGEN ARTIKELEN

Titelverdediger Juventus reisde naar het huis van zijn grootste rivaal in de titel, Napoli, en kwam met een 2-1 overwinning tevoorschijn, en maakte zo een einde aan elk debat over waar de Serie A landstitel dit seizoen zal eindigen. Doelpunten van Miralem Pjanic en Emre Can gaven Juventus een 2-0 voorsprong voordat José Callejón er één terugtrok voor de gastheren.

Elders steeg AC Milan naar de derde plaats door voorbij Sassuolo te komen met 1-0. Ze haalden de stadsrivaal Inter in het oog, die met 2-1 wegliep naar Cagliari en naar de vierde plek viel.

JUVENTUS WINT
JUVENTUS BEATS NAPOLI

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *