JUVENTUS BEATS NAPOLI

JUVENTUS BEATS NAPOLI OM 16 PUNTEN TE WISSEN

JUVENTUS BEATS NAPOLI Titelverdediger Juventus verschoof 16 punten vrij aan de kop van de tafel met een 2-1 overwinning tegen rivaal Napoli. De gastheren werden gereduceerd tot 10 heren toen doelman Alex Meret werd uitgezonden voor het trippen van Cristiano Ronaldo en Pjanic scoorde uit de resulterende vrije trap.

Emre Can verdubbelde de voorsprong van Juventus voor rust en het leek erop dat de wedstrijd naar bed was gebracht. De wedstrijd kwam echter bijna onmiddellijk na de herstart weer tot leven toen Pjanic vervolgens zijn marsorders kreeg voor een weloverwogen handbal.

José Callejón haalde een doelpunt terug voor de thuisploeg net na het uur en het leek erop dat Napoli een deel van de buit zou winnen toen het een strafschop kreeg. Lorenzo Insigne miste echter de resulterende spottrap en de Old Lady pakte alle drie punten en, naar alle waarschijnlijkheid, de Serie A-titel voor een achtste seizoen op rij.

Met nog slechts 12 wedstrijden in de campagne, staat de voorsprong van Juventus op 16 punten, een voorsprong die nog nooit zo laat in een seizoen ten val is gebracht. Dit lijkt nu slechts een formaliteit te zijn.

Juventus blijft de enige ongeslagen speler in alle grote competities van Europa en won 23 van de 26 competitiewedstrijden die dit seizoen tot nu toe zijn gespeeld. Zij zijn de leidende scoorders in de competitie, hebben het beste verdedigende record in de divisie en het is nu overduidelijk dat, tenminste op het binnenlandse front, er gewoon geen partij is om ze te evenaren.

En deze belangrijke overwinning heeft hun kansen op het behoud van hun kroon ingekort. The Old Lady zijn nu zo laag als -100000 om de titel van de Serie A te winnen. Ze organiseren Udinese deze komende vrijdagavond en verwachten nog drie punten op te halen.

Napoli heeft tot nu toe 17 van de 26 gespeelde wedstrijden gewonnen, een bewonderenswaardige prestatie, maar het is gewoon niet genoeg om bij Juventus te blijven. Ze zijn ondanks hun uitstekende verdedigend record niet voldoende productief geweest voor het doel, en sommige grote namen zullen in de zomer moeten verschijnen om Juventus volgend seizoen uit te dagen.

Niet verwonderlijk, deze nederlaag heeft Napoli’s kansen op een eerste Serie A-titel sinds 1990 meer dan treble gezien. Na +3300 te zijn geweest, is de kant van Carlo Ancelotti nu uit op +10000 om zijn handen op de kroon te krijgen. De volgende is voor hen een reis naar Sassuolo.

JUVENTUS
De 3e plaats ging naar Milaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *