Dortmund laat cruciale punten vallen

Dortmund laat cruciale punten vallen

Dortmund blijft heel erg in de titelrace, maar zal zichzelf schoppen dat ze de kans hebben gemist om terug te gaan naar de top van het afgelopen weekend. De week ervoor zorgde de kant van Lucien Favre voor een bijna foutloze prestatie toen ze voorbij Freiburg kwamen met een 4-0 overwinning. Jadon Sancho zette zijn uitstekende seizoen voort toen hij de score pas na 12 minuten opende. De bezoekers voltooiden de routevlucht na de pauze, met Marco Reus, Mario Gotze en Paco Alcácer, via de penaltystip en completeerden de score toen Dortmund een serieuze marker van intentie voor de rest van het seizoen neerlegde.

De titelhonger van Borussia werd echter zwaar beschadigd doordat ze thuis de derby met 4-2 verloren van de bittere rivaal Schalke.

Dortmund leidde 14 minuten toen Gotze aan het einde van de enorme pass van Sancho kwam, maar Schalke stond slechts vier minuten later op gelijke hoogte om de wedstrijd nog spannender te maken.

Salif Sané leidde toen Schalke vooraan voordat 30 minuten waren gespeeld en Dortmund raakte de paniekknop. Dortmund werd teruggebracht naar 10 mannen toen Reus werd uitgezonden voor een gevaarlijke tackle, met Marius Wolf volgde vijf minuten later.

Schalke voegde een derde toe tussen die rode kaarten van de penaltystip voordat Alex Witsel er één terugtrok van de gastheren.

Schalke verpletterde elke hoop op een comeback met een vierde slechts twee minuten later. Dit alles betekent dat Dortmund tweede blijft, twee punten minder dan Bayern München, die nu net zoveel wedstrijden verloren hebben als hun rivalen. De lekke verdediging van Borussia is teruggekomen om ze opnieuw te achtervolgen en ze zijn nu helemaal uit op +900 om de Bundesliga-kroon te bemachtigen. De volgende is voor hen een zware reis naar Werder Bremen.

Bayern verlengt voorsprong ondanks gelijkspel
Kansen om te winnen Bundesliga: Bayern München Afsluiten op titel ondanks gelijkspel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *