De volgende Lionel Messi of Cristiano Ronaldo? Wed niet tegen Erling Haaland.

De scorecijfers van Lionel Messi en Cristiano Ronaldo hebben bijna elk vorig record uit het water geblazen en een hoge lat gelegd voor de volgende generatie aanvallers.

 

Maar zou de Noorse spits Erling Braut Haaland de man kunnen zijn die de twee legendes kan evenaren?

Voor de wedstrijd van Borussia Dortmund dinsdag tegen Club Brugge in de Champions League, had hij dit seizoen tot dusver 15 doelpunten gescoord in 12 wedstrijden, waaronder een opmerkelijke uithaal van vier doelpunten in zijn laatste optreden tegen Hertha Berlin, en slechts drie keer niet scoren. dit seizoen.

En op 20-jarige leeftijd, met zijn twee goals in Dortmund’s 3-0 tegen Club Brugge, heeft hij 15 (en daarna 16) goals in de Champions League bereikt in minder wedstrijden dan wie dan ook.

In feite heeft hij nu 16 Champions League-doelpunten gescoord in slechts 12 wedstrijden – Messi had twee doelpunten en Ronaldo geen na hetzelfde aantal wedstrijden. Messi heeft nu 117 en Ronaldo heeft 131 goals in de Champions League.

“Hij is ongelooflijk”, vertelde Haaland’s Dortmund-teamgenoot Jude Bellingham aan de Champions League-website van de UEFA. “Zes doelpunten in zijn laatste twee wedstrijden en ik weet zeker dat er nog veel meer zijn. Hij is een grap. Op dit moment is hij een van de beste aanvallers ter wereld en hij is fantastisch om mee te spelen.”

Een competitie waar Haaland duidelijk een fan van is – hij luistert naar het beroemde Champions League-volkslied in zijn auto – de Dortmund-aanvaller werd de eerste tiener die 10 Champions League-goals scoorde in een seizoen in het seizoen 2019/2020. Hij is ook de topscorer in de Champions League van dit seizoen met zes doelpunten.

Haaland scoorde vorig seizoen maar liefst 44 doelpunten in 40 wedstrijden voor twee verschillende clubs – eerst Red Bull Salzburg voordat hij in januari 2020 naar Dortmund verhuisde.

Vorige week werd zijn uitmuntendheid over dit kalenderjaar erkend toen hij de Golden Boy-prijs won – uitgereikt aan de beste speler van 21 jaar of jonger uit een van de Europese topcompetities.

“Ik ben gewoon blij om met hem te spelen. Hij is een geweldige speler. Hij levert een grote bijdrage op het veld en ik was blij hem vandaag te helpen. Onlangs ontving hij de Golden Boy-prijs en ik ben erg blij voor hem omdat hij het verdient. het is voor hoe hard hij werkt. Hij is een fantastische speler, “vertelde Jadon Sancho, die het andere doelpunt van Dortmund scoorde, op de Champions League-website van de UEFA.

Met Messi en Ronaldo in de schemering van hun geweldige carrière – hoewel ze allebei nog scoren voor respectievelijk Barcelona en Juventus – zou Haaland de speler kunnen zijn die hun scoremantel op zich neemt?

Naast de 21-jarige Kylian Mbappé is er geen twijfel over dat Haaland een van de meest veelbelovende aanvallers op het wereldtoneel is en dat hij nog veel meer doelpuntenrecords zal breken als hij in staat is zijn gloeiend hete vorm voort te zetten en te vermijden. letsel.

De Everton-logotoren is een ontnuchterend station dat is vernoemd naar een held uit de burgeroorlog
Manchester United is een onderzoek gestart naarmate de club een "ontwrichtende" cyberaanval blijft aanpakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *