De voetbalwereld rouwt om het overlijden van Paolo Rossi

 

  • De Italiaanse legende Paolo Rossi is overleden op 64-jarige leeftijd
  • Hoofdrolspeler van de overwinning van de FIFA Wereldbeker in 1982
  • FIFA-voorzitter Gianni Infantino bracht vandaag hulde aan Rossi

De FIFA en de voetbalwereld hebben vandaag met veel verdriet en emotie het vreselijke nieuws vernomen van het overlijden van Paolo Rossi op 64-jarige leeftijd. Voetbal verliest weer een echte legende, een symbool en nog een geweldige voetballer, die de generatie deed dromen en zich verheugden, vooral in de jaren tachtig.

 

Paolo Rossi was ongetwijfeld de held en de hoofdrolspeler van de FIFA Wereldbeker 1982 in Spanje, de kunstgreep van dat onvergetelijke avontuur dat het Italiaanse nationale team, onder leiding van Enzo Bearzot, naar Italië’s derde Wereldbeker-triomf bracht. Pablito, zoals hij naar dat WK werd genoemd, was toen de held van de Italianen en de Azzurri-fans en is dat nog steeds.

 

Drie goals tegen Brazilië, in de onvergetelijke 3-2, daarna de dubbel in de halve finale tegen Polen en tenslotte het eerste doelpunt tegen West-Duitsland in de Finale in Madrid op 11 juli 1982.

 

In die tijd was FIFA-voorzitter Gianni Infantino 12 jaar oud en samen met zijn gezin steunde hij een Italiaans team dat het WK won, en hij steunde duidelijk hem, de grote spits met het beroemde shirt nr. 20, die was geworden en nog steeds een symbool is.

 

FIFA-voorzitter Gianni Infantino bracht persoonlijk hulde aan Paolo Rossi en herinnerde hem met diepe emotie: “Ciao Pablito, symbool van vreugde, wraak, vrijgevigheid, sympathie, succes en, persoonlijk, symbool van trots voor alle Italianen. Een menselijke held en een wereldlegende. Dank je Pablito, voor de tranen van vreugde die je ons gaf en die vandaag veranderen in tranen van enorm verdriet. Een oprechte knuffel voor uw gezin. Rust in vrede.”

 

“Paolo Rossi was een volbloed aanvaller, die wist hoe hij ons allemaal moest prikkelen met zijn spel en vooral met zijn goals”, vervolgde de FIFA-voorzitter. “Zijn liefde voor voetbal was enorm, en hij heeft die op ons allemaal overgedragen. Als hij erover sprak, had hij altijd die kalmte en die onmiskenbare glimlach op zijn lippen. Maar Paolo Rossi was vooral een groot man, nederig en vriendelijk, die ik zo waardeerde en die ik persoonlijk een paar keer heb mogen ontmoeten. Die bijeenkomsten zullen in mijn hart blijven en ik zal voor altijd een mooie herinnering aan Paolo bij me dragen. Ciao Pablito. ”

 

Hans hjerteligste medfølelse går til hans familie og venner på dette vanskelige tidspunkt.

Geweldige feiten over Diego Maradona die je waarschijnlijk niet kende
Bij het winnen van zijn vierde NBA-titel legt LeBron James een all-time statement af

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *