De kosten voor het uitstellen van de Olympische Spelen in Tokio worden geschat op $ 2 miljard

TOKIO – De kosten van het eenjarige uitstel van de Olympische Spelen in Tokio worden geschat op iets minder dan $ 2 miljard, of ongeveer 200 miljard yen.

 

Het Japanse persbureau Kyodo en de krant Yomiuri meldden beide het cijfer op zondag en noemden niet nader genoemde bronnen dicht bij de organisatoren van games.

 

De gerapporteerde kosten van de vertraging als gevolg van de COVID-19-pandemie zijn in lijn met herhaalde schattingen van de afgelopen maanden. De organisatoren, de metroregering van Tokio en de Japanse nationale regering zullen naar verwachting volgende maand rapporteren hoe de kosten zullen worden verdeeld.

 

Het Internationaal Olympisch Comité heeft gezegd dat het ongeveer $ 650 miljoen zou investeren om een ​​deel van de kosten van de vertraging te dekken, maar heeft weinig openbare details verstrekt.

 

 

Tokio wordt erg duur.

 

De officiële kosten voor het opzetten van de Olympische Spelen in Tokio zijn $ 12,6 miljard. Vorig jaar zei een overheidscontrole echter dat het waarschijnlijk twee keer zoveel was. Alles behalve $ 5,6 miljard is overheidsgeld.

 

Tokyo zei dat de games $ 7,3 miljard zouden kosten als het het bod in 2013 won.

 

De $ 2 miljard draagt ​​alleen maar bij aan het totaal. Een studie van de Universiteit van Oxford die begin dit jaar werd gepubliceerd – berekend vóór het uitstel – zei dat Tokio de duurste Olympische Zomerspelen ooit was en dat de meter nog steeds loopt.

 

Het IOC en de organisatoren hebben de afgelopen maanden campagne gevoerd om sponsors en een sceptisch Japans publiek ervan te overtuigen dat de Olympische Spelen veilig kunnen worden gehouden midden in een pandemie.

 

De Olympische Spelen beginnen op 23 juli 2021, gevolgd door de Paralympische Spelen op 24 augustus. Er zijn 15.400 atleten en tienduizenden officials, rechters, personeel, VIP’s, sponsors, evenals media en omroepen bij betrokken.

 

IOC-voorzitter Thomas Bach, die eerder deze maand in Tokio was, heeft gezegd dat een vaccin en verbeterde snelle tests zouden helpen om de Olympische Spelen af ​​te ronden. Maar hij waarschuwde dat het geen “zilveren kogels” zijn.

 

Van atleten wordt verwacht dat ze nauwlettend worden gevolgd, in quarantaine-achtige omstandigheden worden gehouden, worden ontmoedigd om bezienswaardigheden te bekijken en worden aangemoedigd om te vertrekken zodra ze klaar zijn met concurreren.

 

Bij de evenementen worden enkele fans verwacht, maar het is onduidelijk of er veel fans uit het buitenland mogen komen.

 

Japan heeft COVID-19 beter gecontroleerd dan de meeste landen, maar heeft de afgelopen weken een piek gezien in Tokio en elders. Tokio heeft vrijdag met 570 een eendaags record gevestigd voor nieuwe besmettingen. Ongeveer 2.000 doden in Japan worden toegeschreven aan COVID-19.

Bij het winnen van zijn vierde NBA-titel legt LeBron James een all-time statement af
De hand van God

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *