De hand van God

Die vier woorden – ‘de hand van God’ – beschrijven een van de meest iconische momenten in de voetbalgeschiedenis, een doelpunt dat toebehoort aan een van de meest iconische voetballers in de geschiedenis van het spel: Diego Armando Maradona, die op die leeftijd is overleden. van 60.

Maradona werd geboren in 1960 in het Villa Fiorito-gebied van Buenos Aires en zou een van de beroemdste gezichten ter wereld worden.

Op de middag van dat moment van goddelijke tussenkomst, een zinderende dag in Mexico-Stad in 1986, bevond Maradona zich op het hoogtepunt van zijn krachten.

Terwijl dat eerste doelpunt tegen Engeland in de kwartfinales van het WK 1986 – een klap met de bal over doelman Peter Shilton, een speler die 20 centimeter langer was dan de kleine Argentijn – Maradona’s bedrog toonde, degene die vier minuten later volgde. volledig getoond de majesteit van zijn voetballende capaciteiten.

Maradona rent langs de Engelse verdediger Terry Butcher (links) op weg naar dribbelende doelman Peter Shilton (rechts) en scoorde zijn tweede doelpunt tegen Engeland op het WK in 1986.

Maradona rent langs de Engelse verdediger Terry Butcher (links) op weg naar dribbelende doelman Peter Shilton (rechts) en scoorde zijn tweede doelpunt tegen Engeland op het WK in 1986.

Nadat hij de bal in zijn eigen helft had ontvangen, wikkelde Maradona op deze manier en dat, zijn korte, gedrongen benen pompend snel toen hij zeven Engelse verdedigers in zijn kielzog achterliet, om Shilton heen reed en de bal in het net gooide.

“Genie! Genie! Genie!” ging het legendarische commentaar van omroeper Victor Hugo Morales. ‘Van welke planeet kom je? Ik wil huilen.’

Dat deden de spelers van Engeland en het land van voetbalfans ook, maar niet om dezelfde redenen. Dat tweede doelpunt werd later uitgeroepen tot FIFA’s “Wereldbekerdoelpunt van de eeuw.” Het is een passende titel voor ongetwijfeld een van de beste doelpunten ooit gemaakt.

Maradona was ongetwijfeld een begrip voor het WK van 1986, maar nadat hij Argentinië naar de titel had geleid, werd hij een bonafide wereldwijde superster

De kosten voor het uitstellen van de Olympische Spelen in Tokio worden geschat op $ 2 miljard
LAATSTE Brighton vs Liverpool team nieuws: Mohamed Salah terug en Jordan Henderson kon starten, maar Key Seagulls ster uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *