Bayern 1:0 winnen

Bayern verlengt voorsprong ondanks gelijkspel

Titelverdediger Bayern München zit nu twee punten vrij op de bovenkant van de tafel en met slechts drie wedstrijden te spelen in de binnenlandse campagne ligt de titel bijna in hun handen. Bayern volgde hun twee thrashings van Dortmund en Fortuna Dusseldorf met een smalle, 1-0 overwinning op Werder Bremen.

Niklas Sule scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd met nog slechts 15 minuten om drie cruciale punten af te ronden. De vorm van Bayern was uitstekend in de tweede helft van het seizoen en heeft hen toegestaan om een tekort van zeven punten terug te brengen naar Borussia Dortmund.

Echter, Bayern gaf hun rivalen hoop dit afgelopen weekend nadat ze werden vastgehouden aan een 1-1 gelijkspel door een worstelende Nurnberg-kant. Het resultaat had nog erger kunnen zijn voor Bayern nadat hun gastheren een late penalty misten, die hen alle drie de punten zou hebben gegeven.

München raakte na 48 minuten achter in de Beierse derby, met Costa Pereira aan de rand van het strafschopgebied. Bayern vond echter een gelijkmaker met nog 15 minuten te gaan toen Serge Gnaby via zijn scheen het kruis van Kingsley Coman wist te sturen.
Er was toen genoeg tijd voor de competitieleiders om op zoek te gaan naar een winnaar, maar het was Nurnberg die het dichtst bij de grit kwam. Maar Tim Leibold miste zijn inspanningen van 12 meter en beide partijen werden gedwongen genoegen te nemen met een deel van de buit.

Bayern heeft nu meer spellen gewonnen dan wie dan ook en scoorde meer doelen dan wie dan ook in de Bundesliga – ze zouden de landstitel vanaf hier moeten afronden. De kampioenen zijn geprijsd op slechts -2000 om hun kroon te behouden en ze organiseren Hannover 96 volgende keer.

Gearchiveerde artikelenDuitse club

Het was een van de meest opwindende titelraces in Europa dit seizoen, maar eindelijk hebben we daglicht tussen Bayern München en Borussia Dortmund. Titelverdediger Bayern versloeg afgelopen seizoen hun rivalen met 5-0, waarna hij het afgelopen weekend nog viermaal Fortuna Dusseldorf neerzette om een punt vrij te maken aan de top van de tafel.

Dat 5-0 verlies voor München moet Borussia zeker hebben geschud, maar ze hebben zich het afgelopen weekend goed hersteld. De titeluitdagers boekten een comfortabele 2-1 overwinning op Mainz terwijl ze doorgaan met strijden om de nationale kroon.

Dortmund laat opnieuw punten vallen
Dortmund laat cruciale punten vallen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *