lionel messi

Barcelona ontkent verantwoordelijkheid voor het lek nadat het rapport het recordcontract van $ 672 miljoen van Lionel Messi onthult

Barcelona zegt dat het “categorisch ontkent” de verantwoordelijkheid voor de publicatie van Lionel Messi’s contract van $ 672 miljoen, dat werd gemeld door de Spaanse krant El Mundo.

 

Het contract zou van Messi de best betaalde atleet in de sportgeschiedenis maken.
De club zei ook juridische stappen te zullen ondernemen tegen de krant “voor eventuele schade die kan worden veroorzaakt als gevolg van deze publicatie.”

Volgens het rapport had het contract van Messi, dat werd ondertekend in november 2017 en loopt tot 30 juni van dit jaar, de aanvaller $ 167 miljoen per seizoen kunnen opleveren, inclusief bonussen. De schriftelijke overeenkomst bevat naar verluidt ook een contract voor beeldrechten.

 

El Mundo meldt ook dat Messi een “verlengingsvergoeding” van $ 139 miljoen heeft ontvangen voor het accepteren van het contract en een loyaliteitsbonus van $ 94 miljoen.

“De club betreurt de publicatie van [het contract] aangezien het een privédocument is dat wordt beheerst door het beginsel van vertrouwelijkheid tussen de partijen”, aldus een verklaring van Barcelona.

 

“FC Barcelona ontkent categorisch elke verantwoordelijkheid voor de publicatie van dit document en zal passende juridische stappen ondernemen tegen de krant El Mundo, voor elke schade die kan worden veroorzaakt als gevolg van deze publicatie.

“FC Barcelona betuigt zijn absolute steun voor Lionel Messi, vooral in het licht van elke poging om zijn imago in diskrediet te brengen en om zijn relatie met de entiteit waar hij heeft gewerkt om de beste speler ter wereld en in de voetbalgeschiedenis te worden, te schaden.”

 

Bij de publicatie van het verhaal zei El Mundo dat de analyse van het document de afgelopen dagen een moeizaam proces was.”De wereldwijde exclusiviteit die El Mundo deze zondag heeft gepubliceerd, is het resultaat van vele maanden werk, versneld in de afgelopen dagen, toen eindelijk het meest gewilde document de redactie bereikte”, luidt een fragment.

 

Messi moet nog publiekelijk reageren op het verhaal van El Mundo en reageerde niet onmiddellijk op het verzoek van CNN om commentaar.

Ondertussen scoorde Messi zondag zijn 650e doelpunt voor Barcelona in een 2-1 overwinning tegen Athletic Bilbao.
Zijn vrije trap in de eerste helft en de winnaar van Antoine Griezmann in de tweede helft zagen Barcelona, dat sinds 5 december ongeslagen is in La Liga, tweede worden in La Liga voor rivaal Real Madrid.

Er was veel onzekerheid over de toekomst van Messi bij Barcelona nadat hij vorig jaar had toegegeven de club te willen verlaten.

Hij mikte ook op de hiërarchie van de club, met name nadat voormalig teamgenoot Luis Suarez in september tekende bij Atletico Madrid.

De duurste transfer in de winter is slechts 23 miljoen. De pandemie heeft de markt doen instorten
De Association of European Sports Publications heeft het symbolische team van de nationale kampioenschappen van het continent voor januari bepaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *