2019 Europa League Final

2019 Europa League Finale wed Voorspel: Chelsea vs Arsenal

Zowel Chelsea als Arsenal hebben het meeste profijt getrokken uit de biedingen van de UEFA Europa League die ze vorig seizoen verdienden, terwijl ze 30 andere teams in Europa overleefden die zich naar de Ronde van 32 wisten te begeven om naar de Europa League-finale in Baku, Azerbeidzjan te komen. Beide Engelse Premier League-clubs verschijnen op 29 mei voor de tweede keer in de Europa League-finale: Chelsea won het kampioenschap in 2013 en Arsenal eindigde in 2000 als tweede.

Arsenal gedijt goed in de Europa League, ondanks het inzakken van het EPL-spelEngelse voetbalclub

Op de hielen van een ongeslagen reeks van 5-1-0 die liep van begin februari tot begin april klom Arsenal helemaal op naar de derde plaats op de Engelse Premier League-tafel. Maar uiteindelijk verliet Arsenal slechts 2-1-4 tijdens zijn laatste zeven competitiewedstrijden en eindigde op de vijfde plaats in het EPL-klassement, waardoor hij volgend seizoen terugkeerde naar de groepsfase van de Europa League in plaats van een reis naar de Champions League-groep stadium.

Ondanks hun tegenslagen in het competitiespel, zag Arsenal er extreem scherp uit in de kwartfinale en halve finales in de Europa League. Arsenal pakte twee zuivere clean-sheet overwinningen op Napoli om te winnen met een totale score van 3-0, gevolgd door een 7-3 totale klapband over Valencia. Dit alles na nipt ontsnappen aan Rennes met een 4-3 puntenoverwinning in de Ronde van 16.
Arsenal gaat het kampioenschap in als een +125-underdog om de beker op te tillen bij Bovada. Chelsea, die de finale binnenging met een overwinning in strafschoppen op de eerder ongeslagen Eintracht Frankfurt, is een favoriet van -150 om de titel te winnen.

Heel weinig scheidt deze twee clubs in de afgelopen jarenCanada weddenschappen

Aan het einde van het Engelse Premier League-seizoen 2017-18 eindigde Chelsea op de vijfde plaats op de ranglijst met een record van 21-7-10, zeven punten voorsprong op Arsenal op de zesde plaats met een record van 19-6-13. Chelsea had dat jaar een doelsaldo van +24 tot Arsenal +23.

Dit jaar waren de twee clubs nog dichter bij elkaar in de competitie met Chelsea eindigde met 72 en een record van 21-9-8 naar Arsenal’s 70 met een record van 21-7-10. Hun doelsverschillen waren ook weer bijna identiek, met Chelsea’s +24 die dit seizoen de +22 van Arsenal nipte. In dit toernooi gingen beide teams met 5-1 in de groepsfase.

Chelsea en Arsenal splitsten hun twee competitiewedstrijden dit jaar, waarbij elk team thuis won. Drie van de laatste zes wedstrijden tussen deze twee clubs zijn in remise geëindigd en de laatste 17 in deze onderlinge reeks zijn in het midden gesplitst met 6-5-6 per stuk.

Op de drieweglijn gaat Chelsea van start met +125 naar +215 van Arsenal, terwijl de game die extra tijd nodig heeft, +235 betaalt.

Elite-aanvallers moeten het tempo op aanstoot drukkenCanada weddenschappen Chelsea

Chelsea’s Olivier Giroud is verbonden met Eintracht Frankfurt, Luka Jovic, voor de toernooileis in doelpunten met 10. Arsenal’s Pierre-Emerick Aubameyang is niet ver achter met acht doelpunten in het toernooi, en zijn teamgenoot Alexandre Lacazette is in een four-way gelijk voor zesde plaats in scoren met vijf.

Het totaal voor de kampioenswedstrijd is vastgesteld op 2,5 goals en de UNDER 2.5 gaat af als een lichte favoriet op -125 boven de MEER 2.5 (+100). In de laatste drie Premier League-wedstrijden tussen Chelsea en Arsenal heeft Arsenal een 2-0 overwinning, Chelsea heeft een 3-2 overwinning en de twee clubs hebben een 2-2 gelijk spel gespeeld. Het zou niet zo verwonderlijk zijn om te zien dat minstens één van deze getalenteerde offensieve teams twee goals scoorde in deze.

Beste gok

Hoewel de OVER 2.5 een solide optie is, een prop-weddenschap op “wordt een doelpunt gescoord in beide helften?” Verzilveren op JA om -130 is de bovenste selectie in deze. Beide teams hebben veel vroege doelen gescoord in dit toernooi en beide zijn te sterk in aanval om te verwachten dat een 1-0 of 2-0 eerste helft voorsprong als de uiteindelijke score wordt gehouden.

Kansen om te winnen Bundesliga: Bayern München Afsluiten op titel ondanks gelijkspel
2019 Champions League Finale voorspelling Voorzet: Tottenham vs Liverpool

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *