2019 Champions League Finale

2019 Champions League Finale voorspelling Voorzet: Tottenham vs Liverpool

Ongeacht wie de finale van de UEFA Champions League op 1 juni wint, Engeland sluit zijn 13e overwinning in dit toernooi en verplaatst zich via Italië naar de tweede plaats achter Spanje in winst per land. Engelse Premier League runner-up Liverpool zal botsen met de op de vierde plaats eindigende Tottenham Hotspur voor het kampioenschap in Madrid, Spanje. Liverpool heeft de laatste acht keer eerder de finale gehaald en vijf keer gewonnen, terwijl Tottenham voor het eerst verschijnt in een UEFA Champions League-finale.

Beide clubs gaan op dramatische wijze de finale invoetbal nieuws

Liverpool leed een vernietigende nederlaag door Barcelona in zijn eerste wedstrijd van de halve finale, waarbij hij met 3-0 op de weg verloor. Zonder roaddoelen om te helpen in een tiebreak-scenario, zou Liverpool’s beste kans om door te gaan naar de finale een onwaarschijnlijke 4-0 overwinning zijn op een van de beste teams ter wereld. En die overwinning zou moeten komen met de leidende spits van het team, Mohamed Salah, sidelined met een hersenschudding.

Opmerkelijk genoeg is dit ondenkbare droomresultaat ontstaan. Divock Origi en Georginio Wijnaldum scoorden elk twee doelpunten in een meesterlijke 4-0 overwinning op Anfield, die de thuisploeg in vreugdesprongen stuurde en Barcelona totaal verbluft achterliet.
Ten einde niet te verslaan, verloor Tottenham de eerste wedstrijd van de halve finale tegen Ajax met 1-0 thuis en zakte toen snel in een 2-0 hole op de weg in slechts 35 minuten in de wedstrijd. Zonder Harry Kane en een vijandige wegmassa om mee om te gaan, voelde het idee van drie doelen van een seconde half absurd. Maar opnieuw kwam de Engelse Premier League met enige magie in actie toen Lucas Moura een hattrick scoorde, waaronder de winnaar van de wedstrijd in de 96e minuut om Tottenham’s ticket in de finale te slaan.

Beide teams zullen deze opmerkelijke comebacks volgen met een overwinning in de finale. Liverpool is een favoriet bij -115 bij BetOnline om de wedstrijd te winnen in de reglementen, met Tottenham die +340 betaalt voor een reglementaire overwinning en het spel wordt verdrongen in extra tijd die afloopt op +260.

Liverpool zoekt troost na op komst verlegen in EPLEPL

Met slechts één verlies en een record van 30-7-1, eindigde Liverpool het reguliere seizoen van 2018-19 Engelse Premier League met 97 punten. Dit puntentotaal was hoger dan alle andere EPL-kampioenen in de geschiedenis: het totaal van 100 punten van Manchester City vorig seizoen en het totaal van 98 punten dit seizoen.

Het seizoen van Liverpool was niets minder dan opmerkelijk. De club had een doeldifferentiaal van +67 met 89 doelpunten voor en slechts 22 doelpunten tegen. Twee van hun spelers, Mohamed Salah en Sadio Mane, speelden een competitieduel af met 22 doelpunten per stuk, hetzelfde aantal dat de volledige divisie in 38 wedstrijden tegen Liverpool scoorde.

Het zou een wrede wending van het lot zijn als ik zowel in de EPL-tafel als in de Champions League in hetzelfde jaar zou eindigen. Liverpool hoopt dit te voorkomen als favoriet van de -200 om de beker op te heffen op 1 juni. Tottenham zal proberen nog een grote overstuur te maken als een +165-underdog om zijn eerste UEFA Champions League-titel te winnen.

Zal Harry Kane geschikt zijn voor de finale?Zal Harry Kane 2019

Als Tottenham door de briljante verdediging van Liverpool hoopt te breken, zal waarschijnlijk Harry Kane terug in actie moeten komen om dit te doen. Tottenham is een schelp van zichzelf zonder Kane, met slechts 2-1-4 in de laatste zeven wedstrijden. Voor Lucas Moura’s uitval van drie doelpunten in de tweede helft tegen Ajax, had Tottenham in de voorgaande vijf wedstrijden slechts één doelpunt gescoord.

Kane is teruggekeerd naar het veld voor revalidatie en vroege rapporten lijken aan te geven dat hij het waarschijnlijk zal proberen in de finale. Hij zal bijna zeker minder dan 100 procent zijn als hij wel speelt, maar zelfs een hobbled Harry Kane zou gevaarlijk zijn. Bettors moeten letselupdates nauwlettend in de gaten houden als dit spel nadert.

 

Het totaal in de finale is vastgesteld op 2,5 doelpunten (MEER -130, ONDER +110). Tottenham die OVER een team gaat met in totaal 0,5 doelpunten is een favoriet van -235, maar gokkers kunnen het ONDER 0.5 op +170 overwegen als ze niet verwachten dat Kane zijn gebruikelijke zelf is.

Beste gok

Neem Liverpool om in regulatie te winnen om -115. Tottenham heeft misschien een andere heroïsche afwerking in zijn zak met tricks, maar dit Liverpool-team is te getalenteerd en te groot om tegen deze prijs door te geven.

2019 Europa League Finale wed Voorspel: Chelsea vs Arsenal
Oddsmakers Tab Manchester City als kanshebber om 2019-20 Premier League te winnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *