Volgeboekte cursus ‘Sluipmoordenaars in voetbal’ een succes.

Published on November 25th, 2013

Op woensdag 20 november 2013 organiseerde World Football Academy Nederland de cursus image‘Sluipmoordenaars in voetbal’ bij VV IJsselmeervogels in Bunschoten-Spakenburg.
Tijdens deze cursus werden de deelnemers voorzien van theorie en praktijksessies door osteopaten Thomas D’havé en Frédéric Van Burm.

Tijdens deze 1-daagse cursus deelden de sprekers hun ervaringen in het behandelen van voetballers. Ze reikten nieuwe inzichten en handvaten aan om spelers anders te bekijken en zo een aantal verrassende verborgen zwakheden te detecteren.

Enkele tweets over deze cursus:


Cursus ‘Sluipmoordenaars in voetbal’ volgeboekt!

Published on November 14th, 2013

De cursus ‘Sluipmoordenaars in voetbal’ met Frédéric Van Burm en Thomas D’havé is volgeboekt!

 


FC Rijnmond met Raymond Verheijen

Published on October 14th, 2013

Afgelopen vrijdag schoof Raymond Verheijen aan in de voetbaltalkshow FC Rijnmond. Verheijen besprak met presentator Etienne Verhoeff en verslaggever Jan Dirk Stouten de stand van zaken bij de profclubs uit deze regio.

Kijk hier de uitzending terug: FC Rijnmond met Raymond Verheijen

 


Football Braining in de Voetbal International

Published on October 11th, 2013

In de vorige editie van Voetbal International deed Michel van Egmond in de kroniek Balverliefd verslag van de gang van zaken achter de schermen van de voetbalwereld en berichtte hij op eigen wijze over opmerkelijke gebeurtenissen aan de rand van het speelveld. Aflevering 153 ging over Raymond Verheijen (41) en zijn nieuwe project: Football Braining. 

Lees hier de Kroniek Balverliefd terug: BALVERLIEFD VOETBAL INTERNATIONAL

Bron: Voetbal International 


FC Barcelona Jeugdopleiding: aanvallend verdedigen

Published on October 1st, 2013

Nieuwsbrief 1-10-2013

FC Barcelona Jeugdopleiding:

aanvallend verdedigen

Toen Pep Guardiola in 2008 coach werd van FC Barcelona richtte hij zich in eerste instantie op het verdedigen en met name het omschakelen na balverlies. Guardiola introduceerde de regel dat de bal binnen 5 seconden na balverlies moest worden teruggewonnen. Uiteindelijk werd deze aanvallende manier van verdedigen het handelsmerk van één van de beste teams aller tijden.

 

Coach Albert Capellas heeft jarenlange ervaring binnen de jeugdopleiding van FC Barcelona met de gouden generatie van Xavi en Iniesta. Tijdens zijn presentatie zal hij inzicht geven in de specifieke methodiek die binnen de FC Barcelona Academy wordt gebruikt om het aanvallend verdedigen trainbaar te maken. Capellas zal laten zien hoe het snel terugveroveren van de bal een steeds terugkerend thema is binnen alle denkbare trainingsvormen: ‘FC Barcelona Philosophy on Transition Moments: 5 Second Rule’.

 

Voor het actuele programma en inschrijven kijkt u op: http://nationalevoetbalsymposium.nl
Aanmeldingsknop

 


De kunst van het verdedigen

Published on September 24th, 2013

‘Voetbalpsychologie en Tactische Periodisering’ staat centraal tijdens het vierde Nationale Voetbal Symposium op woensdag 9 oktober. Deze onderwerpen worden belicht vanuit het meest actuele discussiepunt in het Nederlandse voetbal: ‘verdedigen‘. Trainers en leden van de medische staf uit het prof-, amateur- en jeugdvoetbal kunnen hiervoor in de Jaarbeurs Utrecht terecht.

Al diverse media berichtten over het symposium, onderstaand treft u de belangrijkste aan:

Mis het niet en verzeker u direct van een plaats door nu aan te melden:
Aanmeldingsknop

 


Verheijen: ‘Het voetbal zit vol met onzekere mensen’

Published on September 19th, 2013

Op uitnodiging van een van zijn mentoren Ben Crum gaf Raymond Verheijen op 30 augustus een presentatie bij DeetosSnelkorfbalvereniging DeetosSnel. Het was zijn eerste – en waarschijnlijk laatste – lezing bij een andere sport dan voetbal. Verheijen bracht veertig internationale korfbaltrainers bij hoe zij objectief hun sport kunnen analyseren zonder dat zij geïntimideerd worden door academisch taalgebruik dat niks met korfbal te maken heeft.

RTV Rijnmond was aanwezig om Raymond Verheijen enkele vragen te stellen over zijn manier van kritiek geven op coaches, en welke reacties hij daarop krijgt.  ’Hoe meer mensen reageren, hoe beter. Dan leg je direct de zwakte bloot van de voetballerij.’

Bekijk het interview hier:  Verheijen: ‘Het voetbal zit vol met onzekere mensen’

 


Tactische Periodisering – Jorge Maciel

Published on September 17th, 2013

In de afgelopen 10 jaar is in Spanje en Portugal een nieuwe trainingsmethode ontwikkeld, genaamd Tactisch Periodiseren. Deze methodiek is ontwikkeld door Prof. Vitor Frade van FC Porto en wordt al jarenlang toegepast door succesvolle coaches als José Mourinho, André Villas- Boas en anderen.

Binnen het Tactisch Periodiseren is de speelwijze het vertrekpunt. Voetballen is een zeer onvoorspelbaar spel. Om het voor de spelers iets meer voorspelbaar te maken, is een duidelijke speelwijze van belang zodat spelers meer tijd hebben om de juiste keuzes te maken. Door het tactische concept elke dag opnieuw te trainen, gaan spelers steeds meer onbewust handelen waardoor zij meer tijd hebben voor het maken van de juiste keuze.
Foto_mourinho
Jorge Maciel zal hier tijdens het 4e Nationale Voetbal Symposium dieper op in gaan. Tevens zal hij het tijdens de subsessies toepassen op prof-, amateur- en jeugdvoetbal en is er de mogelijkheid tot discussie onder leiding van een Nederlandstalige gespreksleider.

Verzeker u direct van een plaats door nu aan te melden of bekijk het gehele programma op  www.nationalevoetbalsymposium.nl.

Aanmeldingsknop


KNVB kent 4 studiepunten toe aan het 4e Nationale Voetbal Symposium

Published on September 16th, 2013

Net als in voorgaande jaren zijn er ook dit jaar 4 studiepunten toegekend aan het Nationale Voetbal Symposium.
Na afloop van het symposium ontvangt iedere deelnemer een officieel deelnamecertificaat, waarin staat dat men heeft voldaan aan de eisen die zijn gesteld aan deze bijscholing.

Het Nationale Voetbal Symposium zal 9 oktober a.s. plaatsvinden in de Jaarbeurs, Utrecht.
Bekijk het gehele programma op www.nationalevoetbalsymposium.nl of bevestig nu uw deelname:

Aanmeldingsknop.


De kunst van het verdedigen – Mauro Bertoni (Cremonese)

Published on September 12th, 2013

Het belangrijkste kenmerk van het Italiaanse voetbal zijn de ijzersterke verdedigers. In Italie is het verdedigen zelfs tot een kunst verheven. Coach Mauro Bertoni heeft de belangrijkste eigenschappen van deze Italiaanse verdedigers samengevat in zijn ‘Art of Defending’ concept en vertaald naar een systematische trainingsmethodiek. Tijdens het 4e Nationale Voetbal Symposium dat op 9 oktober a.s. zal plaatsvinden in de Jaarbeurs Utrecht zal Bertoni zijn concept presenteren binnen de subsessies voor respectievelijk prof-, amateur- en jeugdvoetbal.

In elk van deze 3 subsessies zal het verdedigen specifiek worden besproken voor de betreffende doelgroep. De deelnemers krijgen daarbij ook de mogelijkheid voor ‘vraag en antwoord’ onder leiding van een Nederlandstalige gespreksleider. Coach Bertoni zal aan de hand van specifieke spelsituaties zoals het verdedigende duel 1v1 en 2v2, het verdedigen in ondertal en het verdedigen van voorzetten en standaardsituaties, spreken over: onderlinge communicatie, positie kiezen, lichaamshouding, voetenwerk, rugdekking geven en double-teaming. Met behulp van videobeelden zal tevens de vertaling worden gemaakt naar de trainingspraktijk.

Verzeker u direct van een plaats door nu aan te melden of bekijk het gehele programma op  www.nationalevoetbalsymposium.nl.

Aanmeldingsknop